woensdag 4 april 2018

MIJN SPIRITUELE OPLEIDING

MIJN SPIRITUELE OPLEIDING
In het kort aan het kader van wat kernwoorden door m´n leven heenfietsen.

Op m’n 7e werd ik SPIRITUELE BABY:
Hoera? kreeg een grote gele kinderbijbel die ik met belangsteling las. Herinner me het verhaal van de barmhartuige Samaritaan (die geen gristen was by-the-way). Ook het verhaal vd verloren zoon vond ik heel mooi hoor: heb dit later soort van nagespeeld. Tja de boodschap was immers: leef erop los en als je dan terugkeert, nou dan is het weer feest!

Oja op de kleuterschool deed ik m’n eerste kussie, lekkel frontaal koppies voor mekaar en wel natzacht zat, terugkijkend toch ook een spiritueel initiatietje!

Op m’n 20e werd ik SPIRITUELE PEUTER. Las boeken van Wayne Dyer. Over (eenzijdige) positiviteit. Ik was blijkbar begonneh met meer eigen spiritualiteit, niet meer alleen wat me door opvoeding werd aangereikt. Castaneda werd verslonden in mijn geest, Herman Hesse huisde er.

Natuurlijk waren koning alcohol en koningin wiet ook tussendeur gearriveerd; er werd gepoogd ze een passende plaats te geven. In de praktijk werd dat in die tijd dus afwisselend wentelen en onthouden.

Religie was ik al sinds m’n 11e mee gekapt. Vertikte die, was er al klaar mee*. Werd gelukkig niet gedwongen te geloven  of mee te doen. De hele religie met hun praktijken sprak mijzelf niet aan. Oubollige nonsens en nader beschouwd een set standaardregels gegeven om NA te levenz.
*eenmalig geld zelf gehouden maar dat was slechts een kwartje.


Als ontspruitend student Sociale Wetenschappen met ruimschootse vrouwentoevloed kwam daarzo de eerste meer serieusche vriendin, Jack-ass, een zaadverslaafde nymphomane. Anyway mijn eigen intentie-intuitie was in die tiet: “sex YES” dus hoop pret* mee gehat. 
*Funky places, “gevaarlijke standjes”, bijna-overdreven-dineetje (6-6-6: hahalf jaar verkering), verder kwam het ampertjes. Als ik destijds heel traditioneel EN extra modern was geweest hadik Michiel Huisman kunnen heten. Ahaha.

Volgende totemboek dat in deze fase tot mij kwam heette vertaald: “De totale atleet” van Dan Millman (Daan Molenaar). Dit ging meer over den fysieke kant van gedreven leven maar wel in verbinding met geestkracht en emotie. Haha heb het nog steeds inda kast staan. Alleen las ik destijds minder intens, had door het schoolsysteem al een bepaalde afstandelijkheid met betrekking tot kennis tot me nemen ontwikkeld, een soort afweer zelfs. Afwisselend verder gek op sport EN/OF op uitgaan (dansen als een totembeest gek;) enigzins extreem werd ik gevonden door sommigen. Ruzie met portiers begon hier ergens.
Op 26-jarige leeftijd werd ik SPIRITUELE KLEUTER. Ging een guru volgen.Wilde weten wat God was en ging intens (fanatiek) mediteren. Eerst Transcendente Meditatie waardoor ik de discipline van meditatie al leerde toepassen. Vlak daarna Sri Chinmoy’s Path dat een synthese was van elementen van Hindoeisme, Buddhisme en Gristendom. Later leerde ik daar afzonderlijk meer over.

O my Lord, wel wat* gedaan daar. Mediteren als een warzinnige, inspiratiegedreven vrij excessief met mindlifting experiences dat welletjes. Met gaandeweg steeds meer navolggedoe dat ik tegenkwam en gevoelsmatige isolatie. Het bleek.... ...alles bijeen: leerzaam. Focus ontwikkeld, spirituele projecten uitgevoerd, ik bleek dit te kunnen (verwoorden, publiceren, helpen verspreiden, koesteren van discipline :+>  Ook geactiveerd in eigen creativitiet en daarmee doorgestroomd.
*uuUuUuUurenlang mantra’s jajanken, dan ben je zoetzen. Grote vredesloop met brandende fakkel mee georganiseerd in NL (geschreven, publiceren), boek vertaald, poezie beginnen te schrijven, marathon gelopenz,,, t/tmmt m’n record balletje hooghouden dat ik lifte van 112 naar liefst 12.000 precies.

Anyway weet nog dat ik me destijds ook oprecht als een spirituele kleuter beschouwde. Terugkijkende vind ik dat nog steeds (over toen) en vind dat verder algemeen voor dat soort paden gelden.  Op m’n 30e was ik daar wel weer flink klaar mee. Ging nog wel koekeloeren bij een andere lama,,,  maar een voorgeprogrammeerd pad van een ander volgen daar was ik goed mee klaar. Kwam nog wel mee waanzin tegen.


Er volgde een zeer passievolle relatie met een prachtuig ‘poppetje’. Met spiritueel sausje, een klein beetje tantra en een hoop drama. Daarna ging ik extra diep de ‘zelfkant’ in (soort Bukowski maar dan zelf doen, niet alleen over lezen wat ik wel eerder had gedaan en die film Barfly had ik ook 10x gezien), schupke d’r boven-op!


M’n SPIRITUELE PUBERTIJD trad in.
New-age-boeken bleven periodiek opdoemen en ik verslond ze. Met name wat ik tegenkwam over Pleiadiers (alles van Barbara M. en Quan Y.). ‘Een goed gesprek met God’, de hele reutemeteut. Haalde daar wel inzichten uit, maar veel vooruitgang bracht het verder niet, meer mentale masturbatie. Ook rijpte het inzicht dat het allemaal maar manieren van bekijken zijn en zeker geen absolute waarheid! Veel channelings vind ik verschrikkelijk arrogant en verbijsterend naief (komen vanuit buitenstaander-perspectief en vaakveel te idealistisch en generaliserend). Ben nooit fan geweest van de Galactische Federatie (en dergelijke), dat is wat mij betreft ook voor brave navolgerinnen;.) Ook wel mannenboeken, van alles. Zweethutten verdienen extra vermelding, door de jaren heen gaven deze extra afstemming op aarde. Nam eerste medicijn.

Echt een hoop geexperimenteerd en heus niet alleen maar spiritueel! Opstaan en vallen? Ook ‘foute’ zaken, de zwarte pagina’s (of toch een rode draad?!). Sex, drugs, nog meer drugs, andere sex und party hart als een barbafeestbeest. Btje afwisselend player spelen, vriendinnetje nemen en hoernvleesch etenz (slagersfamiliegenen/ verslavingsgenen en experimentierdrift/ participerende observatie),,, Tot ik er schoon genoeg van had!! En moest stoppeh om niet om te komen. Tuurlijk had ik door kunnen gaan maar de tekenen waren duidelijk zat en besloot daar naar te luisteren. Niet meer van ALLES wat.

Begaf me al af&toe in Osholand, had er al eerder van gelezen. Lekkel sexperimenteel maar Osho heeft zeker niet overal gelijk in (zijn volgelingen neigen te geloven van welletjes). Uiteindelijk weer te beperkt voor mij. Kijk emoties uiten is waardevol om te (leren) doen. Emoties doorgronden ben ik ook bij Osho niet echt tegengekomen. Wel sexversdlaving met spirituele saus (zoals tegenwoordig ook populair in tantraland). Osho zelf was toch weer een aapmens (guru) die aanbeden werd. Der Bhagwaan Sri Rajnees.
Grappuig vindikook dat volgelingen van Sai Baba (Saai Blabla) tegenwoorduig ook steeds meer titels aan zijn naam plakken.

Met 37 begon m’n AFKICKCYCLUS (met -circus) en daar ben ik nooit meer mee opgehouden, aangezien wat je als verslaving definieert zich ook blijft ontwikkeleh. Het hout nooit op. Na “weg met crack”, volgden ‘suiker’, paracetamol, koffie en roken. Allemal mee gekapt. Alleen nog natuurlijke middelen voor mijn bitte! Maar ook daarin kun je gaandeweg verslavingen gaan definieren (voor jezelf; ben namelijk inmiddels van mening dat je wel degelijk inderdaad overal verslaafd aan kunt geraken). Namelijk wat je uno momento dada als een verslaving definieert, dat blijft veranderen in een doorgaand ontwikkelingsproces: noem het ONTSLAVEN.

Ook ging ik de schaduwzijde van de wereld flink onderzoeken (vanaf 2004). Begon met 9-11, vrat de boeken van David Icke en vrienden/familie, doorgronden van politieke filosofie (iets waar velen niet aan toekomenz) en werd vanaf 2010 erg actief op blogs (Anarchiel en Argusoog met name, deze bestaan inmiddels niet meer). Later ging ik weer de eenzijdigheid van veel van deze ideeen inzien.


Rond 44 werd ik AKTIEVOEDERT. Als Jooker bezocht ik een periodelang vrijwel elke demo die ik tegenkwam en maakte daarvan verslag. Mijn  focus lach altijd op toevoegenz, regelmatuig was ik het niet eens eens met de actie zelf... Ging erheen, infiltrerend als informatieterrorist, om bewustwording te bevorderen. Niet zomaar alleen anti spelenz, hoewel dat element wel aanwezig waar.

In de nasleep daarvan, rond 2013, begon m’n SPIRITUELE ADOLESCENTIE. Daarmee bedoel ik echt zelfonderzoek. Had het soms toch wel flink begaaid, ‘bije tiet enne kwijteh’ ,dat dien ik constructief onder ogen te zien. Dat hoort rrbij. Beesten die in mij leven weer even laten spreken. Slachtofferrollen EN daderdelen laten spreken.

Dit zelfonderzoek gaat altijd door! Het is nauw deel van iedere dag: een gezonde portie zelfreflectie op passende wijzeh. In m’n weekflow meh bezinnigsdag, plus geregeld een medicijnweekendje.

Eens per jaar terugblikkeh is (veel) beterrr dan niet, maar dat’s toch een beperkter nivo van zelfonderzoek, hoewel he over hoofdlijnen kan gaan. Vaakook over het creeren van een ideaalbeeld, niet zozeerrr om terugvolgeh van emotionele reacties om bij (zeerr persoonluk blootgelegde) houdingen aan te komen. Eh daarbij gaat het dus juist wel over nuance en subtilitiet. Dan benader je de essentie.

Ik liet ook weer meer (bege-)leiding toe. Werd soort fan van Riet Okken enne Eva Pierrakos. Ben daar nog steeds mee bezigh. Ik lees om kennis tot me te nemen en die dan in mezelf te checken.

Anders dan voorheen neem ik niet zomaar meer iets aan. Volgens de dogmatische mindsetting die diep in de mensheid ingeprogrammeerd zit en die standaard voorschrijft om OF aan te nemen OF af te wijzen((. Ik noem dat manieren van de oude wereldorde. Dit inzicht verrijkt mij.

En affirmaties horen er ook bij in het kader van goede herprogrammering. Ben hier al heel lalalang mee bezigh, af&toe met periodess. Eigenlijk doet vrijwel iedereen dit: met name met regels uit liedjes die je voor jezelf herhaalt. Herhalende als een soort mantra. Hier zit veel inspiratie mmaar ook vaak veel verraderlijks in? Zag ik toen ik er beter naar ging kijken, op ging letten. Ze geven dan ook info over jezelf! Nu schrijf ik zelf afforismes, ze komen gewoon in me op.

Wat ik nodig heb. Afgestemd. Na een tietje ben ik er dan ook weer klaar mee. Ook dit flowt deur!

Bij al deze periodes horen bepaalde boekeh. Een hoop bij mijn zelfs want ben een soort leeseend. Met selecteer- en destilleer-vaardigheden. Gaf er een aantal aan die ikki treffend bij die bepaalde fase vind passen, belangrijke boekeh voor mij waren in die periode.

Edoch ook discussie en vervolgens dialoog zijn ook erg belangrijk ook, alsmede ook persoon-lukkere gesprekken. Voor het vormen van inzicht EN verwoording daarvan. En gewoon gezellig adenken en zaken op rijtjes blijven plaatsen/positioneren/plakkeh/uitpluizenz/  steeds genuanceerderder.

Maarrr wanneer gij net begint met ontplooing op bepaald terrein kan het een zekere periode handig zijn om rijtjes van anderen na te volgeh om duh belangrijkste onderdelen bewuster te gaan beleven. Allemaal waardevul, verreikender, aanvullenduur verdiependuh.


Nu ga ik richting SPIRITUELE VOLWASSENHEID. Hoera!
Ouderling of jongere oudere zoals ik het zelf noem. LEUKLINK Koot en Bie rasisme!

Hahum:
“Volwassenheid is het duidelijk belichamend uitdragen van een visie met een missie.”
a.Yes!
b.lulkoek
c.klutszooi
d.>_???

Dusch niet blind spammen van allerlei shit, of promoten van je eigen visie als de waarhide, de ghele waarheit en nietsch dan den waarheat. Dat is oude wereldorde ook;_)

Voor mijn hoort dat bij den pubertide. Velen verklareh zich prematuur volwassen waardoor allerlei onvolwassen trekken weggemoffeld doorspelenz. Werkelijke volwassunheid probeert dit soort verstoringen juist belichtend aandachtgericht bloot te leggen en te doorgrondeh (als onderdeel van levensprocessenz, absoluut niet om alleen daar maarmee bezigh te zijn).

Met betrekking tot relatie ben ik nu doordrongen geraakt van het principe van vrijwillige wederkerigheid. Dit betekent stoppeh met alle verzies van het spel van slachtoffer en dader waarbij je afwisselend beide bent. Dit is dan een nieuw niveau van zelfstandigheid. Uitgaande van gezond zelfbeschikkingsrecht en werkeleuk respect voor leven.

In het bijzonder naar vrouwen toe zie ik hullie nu als waAAardevolle interrrestante geilheilige wezens met machtuige organen. De een meer dan de ander. Daarom geloofik in gezond onderscheidingsvermogen om te bepalen wat passend is op meerdere levels mogeluk; Olee!
met meer vervullink.

Mijn nieuwe houding behelst toewijding aan wederzijdse ontwikkelingeling. Bedoel
“wederzijdse toewijding aan voedende verbinding”. Het gaat erom groeiprocessen te doorlevenz, niet om een imago te promoten. Fop mensen die beweren dat ze ‘verlicht’ zijn. Heb nog even ;+>

Dit alles is natuurluk eventjes een soort dwarse doorsnede van mijn leven op een paar parameters, een aantal steekwoorden. Zoals spiritueel, liefde, sex, initiatie. En Olee! 

Ben nu bezuig een algeheel levensoverzicht te maken;__”””>>>
Vrede Voorspoed,
MJPA kennissoldaat
1103bh XXX